
Torskrygg med blomkålspuré, kantareller och brynt smör
Ingredienser
4 portioner torskrygg
300g kantareller
Smör för stekning och servering
Blomkålsmos:
4 potatisar av mjölig sort
1 blomkålshuvud
50g smör
1dl mjölk
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Gör så här
- Sätt på ugnen på 180°C
- Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Tvätta blomkålen och separera stjälkarna.
- Koka potatisen i rikligt med saltat vatten, då även blomkålen ska ner i samma vatten lite senare.
- Salta och peppra torsken och ställ in den i ugnen tills den har en innertemperatur på 55°C
- 10 minuter efter att potatisen har börjat koka lägger du i blomkålen och låter den koka med i ca 6 minuter. Under tiden värmer du upp mjölk och smör i en kastrull.
- När potatisen och blomkålen är mjuk så håller du av vattnet och tillsätter mjölkblandningen. Mixa sedan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
- Bryn smör på medelhög värme tills den blir gyllenbrun och doftar knäckigt.
- Tips! Servera med stekta kantareller och rårörda lingon.