Torskrygg med blomkålspuré, kantareller och brynt smör

Torskrygg med blomkålspuré, kantareller och brynt smör

Fiskdealen
Ingredienser 
4 portioner torskrygg
300g kantareller 
Smör för stekning och servering
 
Blomkålsmos:
4 potatisar av mjölig sort
1 blomkålshuvud
50g smör
1dl mjölk 
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
 
Gör så här
  1.  Sätt på ugnen på 180°C
  2. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Tvätta blomkålen och separera stjälkarna.
  3. Koka potatisen i rikligt med saltat vatten, då även blomkålen ska ner i samma vatten lite senare. 
  4. Salta och peppra torsken och ställ in den i ugnen tills den har en innertemperatur på 55°C
  5. 10 minuter efter att potatisen har börjat koka lägger du i blomkålen och låter den koka med i ca 6 minuter. Under tiden värmer du upp mjölk och smör i en kastrull. 
  6. När potatisen och blomkålen är mjuk så håller du av vattnet och tillsätter mjölkblandningen. Mixa sedan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. 
  7. Bryn smör på medelhög värme tills den blir gyllenbrun och doftar knäckigt. 
  8. Tips! Servera med stekta kantareller och rårörda lingon.