Ugnsbakad skrei med rotfrukter och citronsås
Enkel husman som passar hela familjen
Ingredienser
4 portionsbitar skrei
Salt & peppar efter smak
Sås:
2dl lätt créme fraiche
1dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 citron
Salt
1/2dl skuren dill/gräslök
Salt & peppar efter smak
Sås:
2dl lätt créme fraiche
1dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 citron
Salt
1/2dl skuren dill/gräslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°C
- Lägg fisken i en ugnsfast form och tillsätt salt och peppar. Sätt in formen i ugnen i ca 12 - 16 minuter, tiden kan variera beroende på ugn. Är man osäker på om fisken är klar kan man använda en stektermometer, vid 55°c är fisken bra tillagad.
- Koka upp créme fraiche och grädde med smulad buljongtärning under omrörning. Smaka av med pressad citronsaft, citronskal och eventuellt salt. Rör ner dill eller gräslök strax innan servering.
Servera tillsammans med ugnsbakade rotfrukter