Fiskdealens Laxpudding

Fiskdealens Laxpudding

Fiskdealen
Ingredienser
6 Portioner 
1kg skalad, kall kokt potatis
2st gula lökar
400G Gravad lax (fiskdealens)
3st ägg
3dl mjölk
2msk (ejderns) orökta kaviar
En grabbnäve Dill
Ugnsfast form 27x18 cm 
50G smör 
Pepparrot till servering
Salt & peppar efter smak.
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Börja med att skiva löken och stek den på låg värme i rikligt med smör och en nypa salt och socker. 
  3. Under tiden så skivar du upp den kokta potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Skiva även den gravad laxen i önskad tjocklek. 
  4. När alla förberedelser är klara kan du börja montera laxpuddingen. 
  5. Varva potatis, lök och gravad lax tills formen är nästintill fylld. 
  6. Blanda sedan ägg, mjölk, dill och kaviar och smaka sedan av med salt och peppar. 
  7. Häll sedan över äggstanningen i formen och slå sedan den lätt i köksbänken så äggstanningen hittar sig fram i formen.  
  8. Grädda puddingen i mitten av ugnen i ca 45 min, Servera Laxpuddingen riven pepparrot och brynt smör! 
Hoppas det Smakar // Fiskdealen